Zdrowe, smaczne i pełnowartościowe

Jak urozmaicić posiłki? Jak je zbilansować, by dostarczały niezbędnych składników pokarmowych? M.in. tego - pracownicy kuchni oraz intendenci z przedszkoli i szkół w Mikołowie - uczyli się na specjalnym szkoleniu, które zainicjowałam wspólnie z Wydziałem Oświaty UM. Teraz, wraz ze startem nowego roku szkolnego, tę wiedzę wdrażają w gminnych placówkach.

W szkoleniu wzięło udział 48 osób. Część z nich uczyła się, jak przygotowywać zdrowe, zbilansowane posiłki, a pozostali tego, jak korzystać z nowych narzędzi i prawidłowo ułożyć jadłospis.

Jak widać na zdjęciach dzieciom smakuje i nie grymaszą.

O naszych działaniach usłyszeć można w Radio Express. 

https://www.radioexpress.pl/wiadomosci/news/23393?fbclid=IwAR1nsTQsGpm9A-R2wTtaISYrFwgWrwkrC_caou8ihrRLGJvmCsYv9lZbe4Q

© Copyright 2020 Iwona Spychała-Długosz

Built with ‌

Mobirise.com